Agawa to roślina z której robi się alkkohole o smaku znanym na całym świecie, ponieważ każdy (dorosły:)) próbował tequili, mezcali albo pulque. Zanim jednak ludzie poznali zalety składu agawy służyła ona jako materiał do tworzenia lin, papieru oraz sznurków. Sok z agawy nazywany jest także syropem lub nektarem. W jego skład wchodzą głównie fruktoza (92%) oraz glukoza(8%). Proporcje procentowe zmieniają się w zależności od wielu czynników związanych z uprawą oraz otrzymywaniem syropu z agawy.
wtorek, 22 listopada 2011
Sok z agawy
09:16
hedinger
No comments
Agawa to roślina z której robi się alkkohole o smaku znanym na całym świecie, ponieważ każdy (dorosły:)) próbował tequili, mezcali albo pulque. Zanim jednak ludzie poznali zalety składu agawy służyła ona jako materiał do tworzenia lin, papieru oraz sznurków. Sok z agawy nazywany jest także syropem lub nektarem. W jego skład wchodzą głównie fruktoza (92%) oraz glukoza(8%). Proporcje procentowe zmieniają się w zależności od wielu czynników związanych z uprawą oraz otrzymywaniem syropu z agawy.
0 komentarze:
Prześlij komentarz